Почео четврти парнични поступак против Кецмановића

У Вишем суду у Београду данас је почео четврти парнични поступак против родитеља дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет ученика и чувара те школе, а по тужби малолетника који је том приликом рањен.

Адвокат тужилаца Стефан Радивојевић данас је на припремном рочишту предложио да се у поступку најпре саслуша малолетник А.Б. као оштећени, као и његова мајка као законски заступник, додајући и предлог да се саслушају и тужени Кецмановићи.

 Радивојевић је предложио да се уради вештачење повреда које је задобио малолетник, као и интензитет страха који је критичном приликом осетио. Са друге стране Марина Ивеља, адвокат породице Кецмановић је предложила да се обавести школа "Владислав Рибникар" о овом поступку, с обзиром да су ванредним инспекцијским надзором, како тврди, утврђени пропусти запослених у тој школи, које је предложила као сведоке.

Она је приложила неколико доказа, између осталог снимак дечака из стрељане, на ком се, како тврди види како га власник стрељане обучава да пуца.

Предложила је и да се као доказ изведе психијатријско вештачење малолетног К.К. на околности да ли је био урачунљив критичном приликом, које би, како је навела, требало бити урађено током лета.

Ивеља је повукла предлог да се Кецмановићи испитају у овом поступку, чему се противио Радивојевић и навео да и уколико одбију да сведоче суд то треба да цени као доказ.

Суд је на крају набројао који ће докази бити изведени током поступка, међу којима је и саслушање Кецмановића, закључио припремно рочиште и заказао главну расправу за 23. август.

Ову тужбу је против Миљане и Владимира Кецмановића, поднео малолетник који је рањен тог 3. маја, односно његови родитељи као законски заступници.

Тужба је поднета за накнаду нематеријалне штете услед физичког бола, претрпљеног страха и психичког бола. Пре овог парничног поступка у овом суду почела су још три - једну тужбу су поднели чланови породице Дукић, другу 27 чланова породица убијених, док је трећа такође за рањавање малолетника.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донети одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица, или га евентуално одбија.

Пред Вишим судом у Београду води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К.К. учио да пуца, док је малолетник кривично неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

понедељак, 03. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије