Читај ми!

Поново гори депонија Дубоко код Ужица, два хеликоптера МУП-а помажу у гашењу

На депонији Дубоко крај Ужица поново је избио пожар после одроњавања дела сметлишта. Стигла два хеликоптера МУП-а која помажу у гашењу.

По налогу потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Ивице Дачића два хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а упућена су у Ужице и помажу у санирању пожара на депонији, саопштио је МУП.

Хеликоптери Камов Ка-32 и Супер Пума Х215 велике носивости воде, због разбуктавања пожара услед обрушавања десне стране депоније, пружиће подршку градским и комуналним службама које су ангажоване на затрпавању пожара песком.

Иначе, пожари на депонијама гасе се затрпавањем велике количине земље у организацији управљача депоније, а припадници МУП-а, Сектора за ванредне ситуације, ватрогасци-спасиоци из ватрогасно-спасилачких јединица Ужице, Чачак, Пријепоље, Крагујевац и Краљево, као и Министарства заштите животне средине, од првог дана су на лицу места и улажу максималне напоре у пружању додатне помоћи службама локалне самоуправе како би пожар што пре био локализован и грађани се осећали сигурније и безбедније, наводи се у саопштењу МУП-а.

Изнад депоније је видљив густ дим, док се испарења осећају повремено и километрима далеко, у Севојну, котлини између Ужица и Пожеге и на околним брдима, јавља дописник РТС-а.

Подсетимо, због пожара који је на депонији Дубоко избио у ноћи између недеље и понедељка, била је проглашена ванредна ситуација.

Пожар је локализован у понедељак

На истом месту, пожар је избио и почетком марта ове године, када је гашен наредних 20 дана.

 

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије