Потрага за убицом полицајца

Припадници полиције интензивно трагају за Фахрудином Маврићем, који је синоћ, надомак Тутина, убио полицајца Жељка Зечевића. Министар Дачић најоштрије осудио убиство и оценио да Србија мора да промени казнену политику.

На путном правцу Рибарићи - Мехов Крш, код Тутина, синоћ је убијен полицајац Жељко Зечевић (40). Полиција спроводи опсежну акцију потраге за Фахрудином Маврићем (23). Блокиран je читав крај, полиција обавља комплетну потрагу, изјавио je министар полиције Ивица Дачић.

Како јавља дописник Радио-телевизије Србије из Новог Пазара Душан Јемуовић, полиција је јуче од 20 часова на трагу убици.

Полиција контролише све раскрснице, а на терену је и преко сто припадника Жандармерије.

Министар Дачић најоштрије је осудио убиство полицијског службеника Полицијске управе у Новом Пазару, Жељка Зечевића.

Напад на службено лице представља напад на државу и то је тако у свим земљама на свету, истакао је министар Дачић.

Начелник управе полиције Младен Курибак рекао је да се интензивно трага убицом Жељка Зечевића и да се нада да ће починилац тог тешког кривичног дела у најскорије време бити приведен правди.

Курибак је рекао да државни органи морају ефикасније да раде и заштите полицијске службенике.

Курибак је, после састанка са начелником Полицијске управе Драганом Терзићем, његовим заменицима и полицајцима станице Тутин, обишао породицу убијеног Зечевића.

Зечевић преминуо на путу до болнице

Према саопштењу МУП-а, Зечевић, иначе из Тутина, убијен је синоћ око 19.30 часова, током обављања службене дужности.

Зечевић је управљао службеним возилом приликом привођења Фахрудина Маврића (23), после интервенције у Рибарићима.

У месту Батраге, Маврић је отео Зечевићу службени пиштољ из футроле и ранио га у леђа.

Полицајац Сеад Хачковић, који је са Зечевићем био у патроли, успео је Маврићу да одузме пиштољ. Међутим, нападач је искочио из возила и побегао у непознатом правцу.

Хачковић није наставио потеру, јер је Зечевић обилно крварио и био без свести.  На путу до дома здравља рањени Зечевић подлегао је повредама.

Према саопштењу МУП-а, на увиђај су изашли истражни судија Вишег суда у Новом Пазару, виши тужилац и припадници Полицијске управе у Новом Пазару.

Синдикати најоштрије осудили убиство Зечевића

Удружење полиције "Солидарност" најоштрије је осудило убиство полицајца Жељка Зечевића и упутило саучешће породици настрадалог колеге.

Убиство полицајца на дужности "показује нужност хитне реакције државе у виду пооштравања казнене политике за починиоце таквих кривичних дела".

Полицијски синдикат Србије ужаснут је убиством Зечевића и захтева максималне казне за убице полицајаца.

У саопштењу се подсећа да је то трећи полицајац који је за мање од годину дана погинуо бранећи јавни ред и мир.

Синдикат полицајаца позива све државне органе да пооштре казнену политику и особе које пуцају у државу осуди на најстроже затворске казне, као и да се повећа максимална казна за убице полицајаца.

Независни полицијски синдикат Србије, такође, је најоштрије осудо убиство њиховог колеге, наводећи да је то опомена за друштво и правосудне органе.

Током последње две деценије, у Србији је више од 1.000 полицајаца изгубило живот на дужности.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара