Полицајци оптужени за лажно сведочење у поступку против Горана Папића

Треће основно јавно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против М. Т. (36) и Ј. И. (36) због сумње да су лажно сведочили у дисциплинском поступку против два полицијска службеника.

Тужилаштво је предложило да их суд огласи кривим и да Ј. И., с обзиром на све олакшавајуће околности и само признање, осуди на казну затвора од три месеца, а да окривљеног М.Т. осуди на казну затвора у трајању од једне године и шест месеци, саопштено је на сајту тог тужилаштва.

Оптужним предлогом они се терете за по једно кривично дело давање лажног исказа, јер су 5. новембра 2019. године у својству сведока дали лажне исказе у дисциплинском поступку који се водио против полицијског службеника Г. П. заменика начелника Службе за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције и Т. А. шефа Одсека у Управи криминалистичке полиције Одсека за сузбијање организованих облика кријумчарења опојних дрога - Одељења за сузбијање организованог кријумчарења опојних дрога у Служби за борбу против организованог криминала Управе криминалистичке полиције.

Они су, како се сумња, знали да тврдње које износе неодговарају стању онога на шта се њихов исказе односе, да дају исказе у дисциплинском поступку као и да су били упозорени да су дужни да говоре истину као и да за давање лажног исказа могу бити кривично гоњени, те су на основу њихових исказа Г. П. и Т. А. решењем Министарства унутрашњих послова од 10. јануара 2020. године ослобођени дисциплинске одговорности у поступку који се против њих водио пред дисциплинским тужиоцем, а због тешке повреде службене дужности.

Kако Танјуг сазнаје, Г. П. је Горан Папић који је правоснажно осуђен за враћање аутомобила Марку Миљковићу, припаднику организоване криминалне групе Вељка Беливука, а у току је суђење против Папића и његовог колеге Бранислава Пандура због сумње да су искоришћавањем службеног положаја спречили хапшење и процесуирање припадника криминалне групе Н. K.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара