У Лесковцу ухапшена осумњичена за злоупотребу службеног положаја

Ухапшена жена због сумње да је као одговорно лице дома за одрасле и старије у Лесковцу, од 2017. до марта ове године једној туристичкој агенцији из Београда одобрила плаћање у износу од 213.433 динара са рачуна те установе, а што је потом, како се сумња, искористила за сопствени одмор.

Припадници Одељења за борбу против корупције УКП ухапсили су Г. С. (63) због сумње да је извршила злоупотребу службеног положаја на тај начин што је као одговорно лице дома за одрасле и старије у Лесковцу, од 2017. до марта ове године једној туристичкој агенцији из Београда одобрила плаћање у износу од 213.433 динара са рачуна те установе, а што је потом, како се сумња, искористила за сопствени одмор.

Такође, она се сумњичи да је за своје потребе наручила уградни намештај и платила га са рачуна установе добављачу у износу од 195.984 динара, као и да је након закључених уговора о коришћењу услуга једног мобилног оператера, преузела већи број СИМ картица и мобилних телефона, па је осам мобилних телефона и осам картица, како се сумња, поклонила пријатељима, док су рачуни и рате за телефоне у износу од 916.338 динара плаћани са рачуна установе, саопштио је МУП.

Г. С. се сумњичи се и да је упркос одређеном лимиту за потрошњу на службеним бројевима телефона, са рачуна установе плаћала прекорачења на шест службених картица, и на тај начин оштетила дом за одрасле за 220.501 динар.

На овај начин, Г. С. је, како се сумња, оштетила наведену установу за укупно 1.546.257 динара, додаје се у саопштењу. Осумњичена је, уз кривичну пријаву, приведена надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу МУП-а.

понедељак, 27. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије