Хапшење у Краљеву због примања мита

Полиција ухапсила Д. А. из Аранђеловца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита у обављању привредне делатности, као и А. М. из Аранђеловца због постојања основа сумње да је извршио ово кривично дело у помагању.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Д. А. (1976) из Аранђеловца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело примање мита у обављању привредне делатности, као и А. М. (1983) из Аранђеловца због постојања основа сумње да је извршио ово кривично дело у помагању.

Сумња се да се Д. А., као запослени у једном предузећу из Аранђеловца, самоиницијативно са власником једног привредног друштва из Босне и Херцеговине договорио и организовао да се предузећу у ком је запослен, од фебруара ове године до данас, у више наврата испоручи мања количина палета од количине која је претходно наручена и наведена у пословној документацији предузећа. Такође се сумњичи да је потписивао документацију по пријему робе иако је знао да је испоручена мања количина.

Приликом последње испоруке Д. А. је, како се сумња, од добављача из БиХ за себе тражио 2.500 евра колико је износила половина вредности свих неиспоручених палета, а да остатак новца неиспоручене робе овај добављач задржи за себе.

Д. А. је тражени новац примио у готовини преко А. М. и на тај начин себи прибавио противправну имовинску корист, а предузеће у коме је запослен оштетио за 5.000 евра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво