Читај ми!

Беливук, Миљковић и њихове супруге негирали прање новца

У Специјалном суду у Београду Вељко Беливук и Марко Миљковић негирали су да су новцем стеченим од криминалних делатности куповали луксузне аутомобиле, станове и покретне ствари. Беливук тврди да је новац стекао на мукотрпан и законит начин, док Миљковић наводи да је стан купио од новца који је добио на венчању.

Беливук је навео да је 20 година радио и штедео са својом супругом како би приуштио својој деци бољи живот, као и да је сав новац стекао на "мукотрпан" и на законит начин.    

Истакао је да није стекао новац криминалним делатностима, те није могао да га "опере", као и да је хапшење њихових супруга и његове таште притисак тужилаштва на њих због суђења у поступку против Беливука као организатора групе чији су припадници извршили седам убистава.   

Навео је да је некад радио и по два посла претходних 20 година, колико дуго је у заједници са својом супругом, као и да су од почетка желели да имају већу породицу због чега су штедели како би омогућили својој деци лагодан живот.   

Причајући о пословима којима се бавио, Беливук тврди да је радио као обезбеђење у објектима, као и обезбеђење особа, истакавши да се никада није бавио криминалним делатностима.    

Плац који се помиње у оптужници, како тврди Беливук, купила је његова ташта и саградила сама кућу на том плацу.   

Беливук је поменуо и да су за свадбу добили новац, као и да је добио одштету од државе због притвора у поступку за убиство Мирка Којића, за шта је правоснажно ослобођен.   

Беливук и Миљковић одбили да одговарају на питања

Миљковић је, такође, негирао кривицу, наводећи да је стан у Улици Живка Давидовића у којој и Беливук има стан, купио од новца који је са супругом добио на венчању.   

Остале некретнине је, како наводи, купио његов деда, па их је наследио његов отац док је, тврди, за свадбу на којој је било 300 званица добио 200.000 евра од којих је касније купио стан.   

Миљковић се осврнуо и на сат марке "ролекс" и навео да је добио на поклон.   

Беливук и Миљковић нису хтели да одговарају на питања суда, тужилаштва и својих бранилаца.   

Кривицу су на суђења негирале и њихове супруге, те Ф. И. и М. И,  a детаљну одбрану оптужени ће изнети током рочишта. 

У односу на мајку Беливукове супруге, привремено је раздвојен поступак због њеног здравственог стања, односно, како је судија навела, због привремене неспособности.   

Оптужени Ф. И. је дошао са слободе са супругом М. М, као и супруге Миљковића и Беливука. 

Оптужницом су због више кривичних дела прања новца за дела извршена у периоду од 2015. до 2020. године, осим Миљковића и Беливука, обухваћене и њихове супруге, као и мајка Беливукове партнерке.

Оптужницом је оптуженима на терет стављено продужено кривично дело прање новца у саизвршилаштву, осим мајке Беливукове супруге којој је стављено на терет кривично дело прање новца у саизврилаштву.   

Терете се да су од 2015. до почетка 2021. године, новцем који је проистекао из кривичних дела и криминалне делатности куповали већи број луксузних аутомобила и других покретних ствари, као и катастарске парцеле у Београду у највећем броју ситуација на име трећих лица и тако покушали да прикрију да новац потиче из криминалне делатности.   

Против Миљковића и Беливука се води поступак пред судом због сумње да су организовали криминалну групу чији се припадници терете за најтежа кривична дела, међу којима је и седам убистава. 

Ф. И. се терети да је био члан те криминалне групе. 

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво