Цариници на Градини спречили шверц 21 расног пса

На прелазу Градина цариници су спречили кријумчарење 21 расног пса када су, у сарадњи са полицијом, открили да путници поседују лажну документацију за те животиње. Прекинут још један ланац кријумчарења расних животиња, истиче Управа царина.

Случај је откривен када су 2. априла на ред за редовну излазну контролу пристигли комби и аутомобил страних регистарских ознака у којима су по двојица страних и домаћих држављана путовали из Србије ка Бугарској, саопштила је Управа царина.

"У товарном делу комбија и пртљажнику аутомобила затечени су кавези са двадесет једним примерком девет различитих пасмина, међу којима су најбројније биле пудле (шест), корги (четири), по два малтезера, колија, немачка овчара и стафордског бул теријера и по једним примерком француског булдога, басенџија и немачког краткодлаког птичара", каже се у саопштењу.

Возачи и сувозачи у оба возила су изјавили да немају ништа да пријаве, јер не превозе ништа осим паса, за које поседују неопходну документацију

Након што су полицајци проверили у систему евиденције докумената, откривено је да су пасоши за животиње лажни, односно да је реч о фалсификованој документацији.

"У возили су откривени и читачи чипова, родовници, бар кодови, факсимили ветеринарских клиника и транспортне фирме за превоз паса, што указује на то да је реч о организованој групи", истиче се у саопштењу.

Пси су предати Граничној ветеринарској инспекцији, док су четворица осумњичених за кријумчарење предати полицији у даљу надлежност.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије