Читај ми!

Душку Шарићу одређено јемство од 800.000 евра за кућни притвор

Веће Специјалног суда усвојило је предлог бранилаца Душка Шарића да му након полагања јемства од 800.000 евра укине притвор и замени га за кућни притвор.

Браниоци Душка Шарића су предложили јемство од 800.000 евра у непокретностима, тако да ће он у кућни притвор моћи да иде по упису хипотека на некретнине.

Јемство од 300.000 евра је прихваћено за Милана Вучинића, коме ће притвор такође бити замењен кућним притвором.

Припадници ове групе на чијем је челу, према оптужници, био Дарко Шарић, терете се за више кривичних дела, између осталог и планирање убиства сведока-сарадника Небојше Јоксовића.

Претходно су током суђења приказане поруке са криптоване апликације "Скај" у којима је помињан исказ "Дабе", односно како тужилаштво тврди, Д. Р. који је Г. Н., сведоку - сараднику у поступку против Шарића, рекао да му је други сведок - сарадник Небојша Јоксовић платио да га ликвидира.

У судници су поново приказане поруке честитке поводом рођења неког детета, за које браниоци тврде да не може бити дете ни Дарка Шарића ни Душка Шарића због времена када је порука стигла.

Дарко Шарић је затим рекао да није власник ниједног пина који је приказан и да није организовао никакву прославу кад му се родио братанац.

Међу порукама наводи се и полицајац Д. С., за ког тужилаштво тврди да је да је реч о оптуженом Д. С.

У препискама преко апликације "Скај" налази се и питање, како тужилац тврди, оптуженог С. А. да ли особа са којом се дописује има неког на Институту за мајку и дете јер је "мали примљен синоћ".

С обзиром на то да се у тим порукама наводи девојачко презиме супруге С. А., одбрана је истакла да није могуће да он не зна како му се супруга презива, односно да је узела његово презиме годину дана раније кад су се венчали.

Шарићеви браниоци тврде да су скоро све конверзације које су данас приказане заправо монолози јер су све поруке са једног пина, док са другог пина нема одговора.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво