Читај ми!

Настављено суђење Кецмановићима – оштећени постављали питања, следеће рочиште 15. маја

У Вишем суду у Београду је настављено суђење Владимиру Kецмановићу, оцу дечака који је у Основној школи “Владислав Рибникар” убио девет ученика и чувара те школе. Оптужени је одговарао на питања одбране и оштећених. Следеће рочиште заказано за 15. мај.

Владимир Kецмановић је на данашњем рочишту одговарао на питања одбране и оштећених, односно чланова породице убијених, рекла је његов адвокат Ирина Боровић.

На следећем рочишту заказаном за 15. мај, одбрану би требало да изнесе и његова супруга Миљана Kецмановић.

Kецмановић је претходно изнео одбрану и одговарао на питања суда и тужилаштва, док је најавио да на питања пуномоћника оштећених неће одговарати и јуче је почео да одговара на питања оштећених, односно чланова породице убијених.

Он од почетка суђења негира кривицу за дело за које се терети, тешко дело против опште сигурности. Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

У току изношење одбране оптужених

Пуномоћница оштећених Зора Добричанин Никодиновић је новинарима испред Палате правде рекла да мало шта може да каже о данашњем суђењу, с обзиром на то да је затворено за јавност, али је навела да је у току изношење одбране оптужених кроз постављање питања.

Ирина Боровић, бранилац оптужених Кецмановића, рекла је да данас није започето изношење одбране другооптужене - мајке дечака К. К. који је починио убиства у школи и истакла да им је жао што су оштећени били принуђени да буду допунски трауматизовани и да поново пролазе кроз тешке тренутке и последице ове трагедије.

Пуномоћник оштећених Огњен Божовић је рекао да још није познато да ли ће суд на следећем претресу наставити са саслушањем Кецмановића или ће другооптужена изнети одбрану.

"Имали смо прилику да чујемо како Владимир Кецмановић види своју позицију у свему што се догодило, како види своју одговорност и шта сматра да је важно. Имали смо прилику да схватимо његове карактерне црте и каква је личност", рекао је Божовић и додао да није изненађен оним што је чуо у односу на оно што се десило.

Он је такође рекао да не постоје сметње да Владимир Кецмановић буде доведен и саслушан у парничном поступку по тужби коју је против њега и његове супруге поднело 27 чланова породице убијених.

Божовић је најавио да Кецмановић у парничном поступку неће имати право да ускраћује питања пуномоћницима, као што је случај у кривичном поступку, и неће имати право да се брани ћутањем.

Коментари бранилаца да им је жао што су оштећени изнова трауматизовани, Божовић је оценио да додатно повређују породице жртава и да су непримерени, како са колегијалног становишта, тако и са људског и моралног.

Оптужени и инструктор и власник стрељане

Поред Kецмановића, оптужени су и инструктор и власник стрељане у којој је, како се сумња, његов малолетни син K. K. учио да пуца. Отац дечака оптужен је да је извршио кривично дело - тешко дело против опште сигурности јер је дете од 13 година водио у стрељану и учио да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Дечак K. K., који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је на ученике Основне школе "Владислав Рибникар" из два очева пиштоља која је узео 1. маја.

Потом их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво