Читај ми!

ВЈТ покренуло истрагу против осумњичених за отмицу мушкарца из Бангладеша

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против четворице осумњичених за отмицу двадесетједногодишњег мушкарца из Бангладеша, од чијих су сродника покушали да изнуде 40.000 евра за откуп.

Осумњичени су српски држављанин И. Џ. (1980), држављанин Индије А. К. (1991), држављанин Пакистана К. Н. Н. (1986) и држављанин Бангладеша Р. Р. (1993).

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченима се на терет ставља кривично дело - Отмица у саизвршилаштву, за које је запрећена казна затвора од 3 до 15 година.

Осумњичени су на саслушању изнели своје одбране, након чега је тужилаштво предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да им одреди притвор због опасности од бекства, да не би утицали на сведоке и да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Показали му полицијску значку, отели га, па тражили откуп

Сумња се да су од 23. до 26. марта ове године осумњичени силом одвели и задржали оштећеног А. А. А., у намери да од њега изнуде новац у износу од 40.000 евра.

И. Џ. је, како се сумња, заједно са НН лицима, 23. марта у Устаничкој улици пришао оштећеном и представио му се као полицајац, показујући му полицијску значку, па му је рекао да мора са њима до полицијске станице, што је оштећени послушао и ушао у црни аутомобил.

Том приликом је, како се сумња, И. Џ. оштећеном претио пиштољем и рекао да мора да му преда 40.000 евра или да никада неће напустити Србији, те да ће га убити, уколико не уплати новац на његов рачун.

Осумњичени су оштећеног након тога задржали до 26. марта у једној кући у насељу Миријево, где су са њим поступали на свиреп начин, наневши му тешке телесне повреде.

За откуп тражили 40.000 евра

Они су, како се сумња, снимали оштећеног и послали снимак његовом брату, рекавши му да ће га убити уколико им не пошаље 40.000 евра, а исто су тражили и од његове мајке, која им је уплатила 25.000 евра преко апликације мобилног банкарства.

Оштећени је у једном тренутку кришом послао локацију на којој је задржан свом брату, који је случај пријавио полицији, након чега су осумњичени лишени слободе.

МУП је раније данас саопштио да су припадници МУП-а, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили српског држављанина И. Џ. (1980), држављанина Индије А. К. (1991), држављанина Пакистана К. Н. Н. (1986) и држављанина Бангладеша Р. Р. (1993), због постојања основа сумње да су извршили кривично дело отмица.

Они се сумњиче да су 23. марта ове године у вечерњим сатима на улици отели двадесетједногодишњег мушкарца из Бангладеша, уз употребу силе га увукли у аутомобил и одвезли у једну кућу у Београду, навео је МУП.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво