Читај ми!

Осумњичен за претњу убиством, супрузи слао фотографије папагаја којем је откинуо главу

Тужилаштво предложило оптужницу против мушкарца осумњиченог да је претио супрузи да ће је убити, као и чланове њене породице. Супрузи је слао фотографије кућног љубимца – папагаја – којем је, како се сумња, рукама откинуо главу. Тужилаштво предлаже затворску казну, као и мере забране приласка оштећеној и лечења од алкохола.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду поднело је предлог оптужнице против Н. В. због сумње да је под дејством алкохола у порукама и телефонским позивима претио супрузи да ће "убити њу и чланове њене породице", као и да ће потом извршити самоубиство.

Наводи се да се осумњичени према супрузи понашао "дрско и безобзирно" током 18. и 19. фебруара текуће године. 

Н. В. је, како пише у предлогу оптужнице, 19. фебруара у Земуну убио кућног љубимца – папагаја – тако што је птици рукама откинуо главу и фотографисао је, одвојену од тела, након чега је слике проследио супрузи и њеној куми. 

Садржај фотографија показао је и једном од сведока, наводи се у предлогу оптужнице.

Тужилаштво предлаже затворску казну, мере лечења од алкохола и забране приласка оштећеној

Тужилаштво сумња да је Н. Б. починио кривична дела насиље у породици и убијање и злостављање животиња и предложило је Трећем основном суду у Београду продужење притвора за Н. В. због могућности да ће окривљени боравком на слободи, у кратком временском периоду, поновити кривично дело.

Предложено је и да да Н. В. буде кажњен са јединственом затворском казном за два кривична дела у трајању од годину и четири месеца. 

Тужилаштво у оптужници предлаже и мере обавезног лечења од алкохола и забране приближавања оштећеној на мање од 200 метара.

Такође се предлаже забрана приступа око места становања и рада оштећене, као и забрана узнемиравања и било које врсте комуникације у трајању од две године од правоснажности судске одлуке.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво