Читај ми!

Наставник у Врбасу ухапшен због сумње да је полно узнемиравао ученицу

Наставник у основној школи у Врбасу ухапшен је због сумње да је полно узнемиравао ученицу. Ухапшени је изведен пред тужиоца.

П. Х, наставник историје у основној школи "Братство јединство" у Врбасу, ухапшен је због сумње да је полно узнемиравао ученицу те школе, речено је Танјугу у Основном јавном тужилаштву.

Београдски медији наводе да је осумњичени слао ученици осмог разреда непримерене поруке.

Полицијска станица у Врбасу је поднела кривичну пријаву против осумњиченог, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело полно узнемиравање, на штету ученице осмог разреда поменуте школе.

Поводом овога, Основна школа "Братство - јединство" на питања Радио-телевизије Војводине одговорила је следећим саопштењем:

"Школа је по сазнању до којег је дошла од стране ученице и по добијању неопходних информација о немилом догађају, одмах реаговала, спровела све процедуре и обавестила полицију. Ми од почетка пружамо континуирану подршку детету да превазиђе догађај са што мање трауме. Сарађујемо са родитељима, свакодневно. Предузимамо све мере у циљу оснаживања свих актера школског живота, а посебно ученика", пише у одговору школе.

Против наставника је покренут дисциплински поступак и он је удаљен са рада.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво