Читај ми!

Поступак против родитеља дечака који се терети за убиство вршњака у Нишкој бањи

Основно јавно тужилаштво у Нишу покренуло је поступак против родитеља 13-годишњака из Нишке бање, који се терети да је 5. октобра прошле године у породичној кући убио свог вршњака.

Поступак се води против М. М. и М. М. М. из Нишке Бање, родитеља малолетног М. М. због кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица, потврђено је за Танјуг у том тужилаштву.

У овом поступку оштећени М. М. има својство оштећеног лица.

Поступајући јавни тужилац је 18. децембра прошле године донео наредбу да се обави психијатријско вештачење малолетника, које је поверено Клиници за психијатријске болести др "Лаза Лазаревић" у Београду, у којој је малолетник и смештен.

"Како се ради о веома комплексном и опсежном вештачењу до данашњег дана нам није достављен налаз и мишљење комисије те установе", наводе из тог тужилаштва и додају да ће након пријема налаза и мишљења предузети даље доказне радње у циљу утврђивања постојања елемената кривичног дела.

Након убиства огласило се Више јавно тужилаштво у том граду и навело да према Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривичноправној заштити малолетних лица, дечак није кривично одговоран, јер нема навршених 14 година живота.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара