Читај ми!

Продужен притвор оптуженима за масовно убиство у Дубони и Малом Орашју

Виши суд у Смедереву продужио је за још 30 дана притвор У. Б., осумњиченом да је 4. маја прошле године у селима Дубона и Мало Орашје убио девет, а ранио 12 особа. Притвор је продужен и његовом оцу, ујаку и брату од ујака, речено је за "Танјуг" у том суду.

У овом случају Више јавно тужилаштво у Смедереву је подигло је оптужницу која је у фази потврђивања. На решење о потврђивању оптужнице жалбу је уложио бранилац првооптуженог У. Б. Поред њега, тужилаштво је уложило жалбу на одлуку Вишег суда у Смедереву да раздвоји поступак у односу на Г. Г. и Б. Г.

Виши суд у Смедереву раније је донео решење о потврђивању оптужнице против У. Б. и његовог оца, док се огласио месно ненадлежним у односу на ујака и деду Г. Г. и Б. Г. из Вињишта, сматрајући да је за њих надлежан Виши суд у Крагујевцу, па ће по правоснажности оптужнице доставити списе предмета.

У. Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са кривичним делима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Р. Б. стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности.

Истрагом је утврђено да је Р. Б. у кући у којој је живео неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комад метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите делове за оружје.

Г. Г. и Б. Г. из Крагујевца оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

У. Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља, убио девет људи, од којих је двоје било малолетно, а покушао да убије још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво