Читај ми!

Хапшење криминалне групе која је шверцовала дрогу из Шпаније, Холандије и Белгије

Пет особа је ухапшено због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Ова организована криминална група је извршпила трафикинг око 70 килограма кокаина тако што је дрогу са територије Краљевине Шпаније, Холандије и Белгије преносила на територију Србије и у земље Западне Европе.

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал,у сарадњи са БИА и МУП Србије – Службе за борбу против дрога данас је на територији Србије лишено слободе пет лица и то: Д. К. (1983) из Чајетине, В. В. (1985) из Бачког Јарка, И. П. (1974) из Инђије, М. В. (1990) из Прибоја и Л. С. (1972) из Врњачке Бање, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Ова организована криминална група је у периоду од 6. априла 2023. до 5. марта 2024. године извршпила трафикинг око 70 килограма опојне дроге - кокаин тако што је дрогу са територије Краљевине Шпаније, Холандије и Белгије преносила ради продаје на територију Србије и у земље Западне Европе.

Претресом станова на више локација које су користили ухапшени заплењена је већа сума новца, више луксузних возила, као и други предмети које су, како се сумња, користили за извршење кривичних дела.

Организована криминална група у оквиру које су били и ухапшени овом приликом (данас), састојала се и од још четири лица и то: Б.Б., Д.Р., Ђ.С. и Д.А., који су држављани Србије, а налазе се у притворима на територији Србије, Савезне Републике Немачке и Француске.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара