Суђење Беливуковој групи – приказане замолнице за Скај апликацију

У Специјалном суду у Београду је излагањем доказа настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовања.

На рочишту су приказане замолнице којима је Тужилаштво за организовани криминал од Француске тражило пресретнуту Скај комуникацију, као и одговори на те замолнице.  

Одбрана тврди да су те замолнице копије, те су предложили суду да затражи од Тужилаштва да приложи оригинале или оверене копије.   

двокати су тражили да се позове преводилац који је радио превод са француског на српски тих замолница. 

Миљковић тврди да не постоје нередбе о претресању већ је реч о пресретнутој комуникацији, док Беливук тврди да је одлуку о прихватању те комуникације донело друго судско веће у случају "врачарци". 

Адвокат Дејан Лазаревић је предложио суду да још једно пресипитају одлуку о прихватању "Скај" документације.    

Суђење се наставља 5. марта када би требало да се прикаже комункација са Скај апликације.

Одбрана тражи изузеће судског већа

Адвокати одбране тражили су поново изузеће судског већа ,наводећи да нису имали довољно времена да се упознају са доказима са криптовање апликације Скај, због чега су тражли да се ти докази сад не изводе, али је судијатахзахтев одбацила као недозвољен.

На суђењу је сведочила М. С, бивша вереница оптуженог М. А, која је рекла да су  били у емотивној вези од 2018. године, те да су живели у њеном стану и да га је  издржавала.     

М. С. је навела и да мисли да је М. А. имао Скај телефон, али тврди да није познавала М. Љ. којег су, како се сумња, припадници ове групе убили, док је М. А. према наводима из оптужнице помагао припадницима тако што је одавао локације М. Љ. 

недеља, 21. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво