Читај ми!

Председнику Војног синдиката и његовом сараднику одређен притвор

Новица Антић, председник Војног синдиката Србије, и секретар тог синдиката П. Ј. поново су приведени, потврдио је за РТС адвокат Синиша Лунић. Обојици је одређен притвор.

У раним јутарњим сатима, између 8 и 10 часова, приведени су председник Војног синдиката Србије Новица Антић и секретар тог синдиката П. Ј., каже за РТС Антићев адвокат Синиша Лунић.

Антића је полиција привела на путу Београд-Крагујевац, а П. Ј. у његовој кући у Сомбору.

Адвокат истиче да је судско веће Вишег суда у Новом Саду преиначило претходно донету одлуку суда за претходни поступка да се Антић и П. Ј. бране са слободе.

“Оваква одлука је прилично неуобичајена у правосудном систему, те одбрана сматра да иста представља наставак притиска на руководство ВСС", каже адвокат.

Истиче да се тиме наноси штета синдикату и спречава синдикално деловање, тврдећи да у томе има елемената кривичног дела.

За сада се не зна зашто је првобитна одлука суда преиначена.

Иначе, Лунић је за Фонет рекао да је Антић одведен у окружни затвор у Новом Саду, а да је П. Ј. већ пребачен у затвор на Клиси.

Антић и П. Ј. ухапшени су 27. фебруара под оптужбом за проневеру у пословању синдиката, што су они одбацили на саслушању.

Након саслушања, у ноћи између среде и четврта пуштени су да се бране са слободе, јер судија за претходни поступак није уважио аргументе тужилаштва као довољан разлог да им одреди притвор до 30 дана.

Адвокати тврде да је реч о политичком процесу.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије