Читај ми!

Заштитник грађана покренуо поступак контроле због смрти породиље у Нишу

Заштитник грађана саопштио је да је покренуо поступак контроле рада болнице у Лесковцу и Министарства здравља поводом информација да је у УКЦ "Ниш" преминула пацијенткиња из Власотинца, која се претходно породила у лесковачкој болници.

Заштитник грађана је по сопственој иницијативи покренуо поступак контроле законитости и правилности рада лесковачке болнице и Министарства здравља поводом медијских информација да је у Универзитетском клиничком центру Ниш преминула пацијенткиња из Власотинца, која се претходно породила у Општој болници Лесковац. 

Од лесковачке Опште болнице Заштитник грађана тражи да му најкасније у року од 15 дана достави информације о мерама које су у међувремену спроведене, као и о резултатима унутрашње провере квалитета рада у конкретном случају.

Заштитник грађана од Министарства здравља тражи да му у истом року достави податке о резултатима надзора које је здравствена инспекција Министарства здравља извршила у Општој болници Лесковац, УКЦ "Ниш", као и Дому здравља "Власотинце" у којем је вођена трудноћа пацијенткиње из Власотинца.

Од надлежног министарства тражи да му достави и резултате ванредне спољне провере квалитета стручног рада у наведеним здравственим установама.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво