Читај ми!

Радник дома здравља ухапшен због издавања лажних потврда о вакцинацији

Полиција је ухапсила једну особу у Дому здравља у Инђији због сумње да је уносила лажне податке о вакцинацији против вируса ковид 19. Такође, ухапшене су и четири особе за подстрекивање кривичног дела, а против једне особе ће бити поднета кривична пријава за исто дело, саопштио је МУП.

Припадници МУП-а ухапсили су М. Х. (2002) запосленог у Дому здравља у Инђији због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Такође, због постојања сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја у подстрекивању, ухапшени су Н. Х. (1977), Г. Р. (1968) и запослени у Дому здравља у Инђији Д. М. (1977) и Ј. Г. (1971), док ће против једне двадесетпетогодишње девојке бити поднета кривична пријава за исто кривично дело.

"Сумња се да је М. Х. је од августа 2021. до половине априла 2022. године, искоришћавањем овлашћења за рад, а на подстрекавање осталих осумњичених, уносио неистините податке за више лица у централизовану електронску базу података у којима је евидентирао да је више особа примило вакцине, иако је утврђено да не поседују доказ о вакцинацији", наводи се у саопштењу МУП-а.

Полиција објашњава да је на тај начин, М. Х. омогућио издавање потврда о вакцинацији против вируса ковид 19 и преузмање дигиталног зеленог сертификата без претходне вакцинације.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво