Читај ми!

Ухапшен због злоупотребе положаја у осигуравајућој кући

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су Д. Д. (54) запосленог на радном месту преузимач ризика у "Дунав осигурању", док је против четрдесетогодишењег мушкарца поднета кривична пријава у редовном поступку, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Сумња се да је четрдесетогодишњи мушкарац, одговорно лице ПД "Milk and meat store“, помогао у извршењу кривичног дела, тако што је ставио печат овог привредног друштва на располагање Д. Д. у периоду од 2017. до 2020. године, саопштио је МУП.

Д. Д. је, како се сумња, искоришћавањем свог положаја и овлашћења за вршење обраде и реализације кредита за плаћање трошкова регистрације и осигурања возила, неовлашћено искористио личне податке за 28 особа, сачинио фалсификовану кредитну документацију користећи печате ПД "Milk and meat store", "Пакива Дип", "Негос Трејд", на основу чега је одобрено 57 партија кредита којима је извршено плаћање трошкова осигурања и регистрације моторних возила трећим лицима.

Ова лица су, сумња се, трошкове регистрације својих возила платили Д. Д. у готовом новцу који је он задржао за себе, чиме је прибавио противправну имовинску корист у износу од око 2.493.000 динара.

Такође, на овај начин, услед неизмирених обавеза враћања кредита, осумњичени је оштетио "Дунав осигурање" за износ од око 2.600.000 динара, а кориснике кредита за око 747.000 динара. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, спроведен у надлежно тужилаштво.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво