Читај ми!

Међународна банда отмичара ухапшена у Младеновцу – киднаповали и мучили две особе, од породица тражили 300.000 евра

Полиција је ухапсила четворицу страних држављана осумњичених за отмицу две особе у Малој Врбици код Младеновца. Терете се и да су од породица отетих тражили за откуп укупно 300.000 евра. Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против странаца којима је одређен притвор. Снимак како су отмичари тражили откуп, емитујемо уз одобрење породице.

Осумњичени држављанин Ирака Мустафа Q. З. А-Б. (28), држављанин Шведске и Сиријске Арапске Републике Алибрахим Х. (23), држављанин Краљевине Јордан и Републике Србије Дваири С. (38) и држављанин Сиријске Арапске Републике Хрфен О. (29) лишени су слободе 13. фебруара, саопштило је Више јавно тужилаштво.

Истрага је против ухапшених покренута због сумње да су 10. фебруара 2024. године на територији општине Младеновац, у месту Мала Врбица, заједно са другим Н. Н. лицима силом и под претњом убиством одвели и задржали оштећене Ф. Б. и М. К., тражећи од њихових породица укупно 300.000 евра за откуп.

На саслушању у тужилаштву су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану, саопштено је из тог тужилаштва.

На предлог Тужилаштва судија за претходни поступак Вишег суда у Београду им је одредио притвор због опасности од бекства и да не би утицали на сведоке.

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су по претходном договору у саставу групе са другим Н. Н. лицима силом и под претњом убиством одвели и задржали оштећене Ф. Б. и М. К. у изнајмљеној кући у Малој Врбици.

Оштећене су држали у одвојеним собама, руку везаних лисицама и ногу везаних пластичним узицама.

Како се наводи, тукли су их дрвеним палицама уз претње убиством, приморавајући их да од својих породица траже новац да их не би лишили живота и да би их пустили на слободу.

Дали су им рок за исплату до 13. фебруара 2024. године до 10 часова.

Због тога су оштећени, с мобилних телефона, које су им дали осумњичени, путем видео-позива контактирали своје породице тражећи новац и то оштећени Ф. Б. износ од 200.000 евра, а М. К. износ од 100.000 евра.

Оштећени су држани у наведеној кући до 13. фебруара када их је ухапсила полиција.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво