Читај ми!

Превара у куповини горива вредна више од 18 милиона динара, приведени осумњичени

Две особе ухапшене су због сумње да су извршиле кривично дело превара у обављању привредне делатности. Терете се да су преузели веће количине горива које нису платили и на тај начин прибавили противправну имовинску корист преко 18 милиона динара.

Одељење за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције ухапсиле су две особе због сумње на преваре са горивом.

Из МУП-а саопштавају  да су ухапшени А. С. (39), из привредног друштва "Мија Транс Траде" и једног предузећа из Барајева, као и Ј. С. (65) из "Мија Транс Траде".

За исто кривично дело биће поднета кривична пријава и против тридесетједногодишњакиње, такође из предузећа у Барајеву, саопштава МУП.

Осумњичени се терете да су, током 2020. и 2021. године, приказивањем лажних чињеница и дововели у заблуду представника два предузећа из Суботице и Новог Сада и склопили уговор о купопродаји горива са одложеним плаћањем на основу кога су преузели веће количине горива на бензинским станицама ових предузећа, а које нису платили.

Гориво су, како се сумња, продали без евидентирања у својом фирмама и на овај начин себи прибавили противправну имовинску корист од око 18.257.824 динара за колико су оштећени новосадско и суботичко привредно друштво.

А. С. и Ј. С. одређено је задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

понедељак, 15. април 2024.
30° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво