Читај ми!

На прелазу Градина откривен покушај кријумчарења више од 130.000 евра у паковању пелена

Царински службеници спречили су на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, покушај кријумчарења 130.000 евра и 5.500 долара скривених у пакету дечјих пелена, саопштено је из Управе царина.

Царински службеници спречили су на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, покушај кријумчарења 130.000 евра и 5.500 долара скривених у пакету дечјих пелена. 

Kако је саопштено из Управе царина, девизни прекршај је откривен 10. фебруара када је на ред за излазну контролу пристигла ''KИА'' страних регистарских ознака којим је трочлана породица путовала из Аустрије ка Бугарској.

Брачни пар који је путовао са двогодишњим дететом је службеницима потврдио да нема ништа да пријави јер са собом носе само личне ствари. Међутим, током детаљне контроле пртљага, у торби са дечјим стварима откривено је и паковање пелена које је послужило као место скривања непријављених девиза. 

Убрзо је утврђено да се међу пеленама налази кеса са 130.000 евра, као и коверат са 5.500 долара. С обзиром да на то новац није био пријављен на улазу у земљу и да путници нису поседовали потврду о пријави, одмах им је враћено по 10.000 евра по особи, а остатак новца је задржано до окончања прекршајног поступка. 

Из Управе царина подсећају да сви путници, укључујући и оне кроји кроз Србију само пролазе до својих крајњих дестинација, на улазу обавезно треба да пријаве сваки износ већи од 10.000 евра, што се односи и на одрасле и на децу.

Тада ће, како објашњавају, добити потврду о пријави новца и касније ће уз ту потврду без икаквих проблема напустити земљу на неком другом прелазу. 

среда, 21. фебруар 2024.
8° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво