Скоро 74 године затвора због диловања дроге – првостепена пресуда за групу повезану с Беливуком

Специјални суд у Београду осудио је 18 особа, које се доводе у везу са групом Вељка Беливука, на укупно 73 године и девет месеци затвора због препродаје дроге на територији Београда. 

Суд је одлучио да ипак није реч о организованој криминалној групи већ је део њих осудио као "обичну" групу, док су остали осуђени као саизвршиоци.

Л. M. који је био оптужен као вођа ове групе, првостепено је осуђен на казну затвора од седам година. М. T. и Л. O. су осуђени на казне затвора од по три и по године, а на казне затвора од по пет година  В. O.,  Н. Ф., У. Б., Б. М., С. М. и М. В.

В. Н. је осуђен на казну затвора од пет година и осам месеци, док је С. С. осуђен на три године и три месеца затвора. 

На казне затвора од по три године осуђени су М. П., Л. Г., А. К. и А. В.

Л. М. је осуђен на казну затвора од четири године, П. В. на четири и по године, а малолетном А. К. изречен је васпитни надзор.

Ово је првостепена пресуда на коју одбрана и тужилаштво имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду. 

Душан Тодоровић, бранилац А. В., рекао је за Танјуг да они неће уложити жалбу на првостепену пресуду, с обзиром на то да је суд у потпуности поклонио веру како одбрани окривљеног тако и наводима одбране.   

Тужилаштво је у својим завршним речима предложило суду да 18 припадника ове групе осуди на укупно 221 годину затвора.

Оптужницом је окривљенима било стављено кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела,  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а Л. М. и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је ова група, односно организатор, припадници, више малолетника и више Н. Н. особа, деловала од почетка јула 2021. године до 29. марта 2023. на територији Београда, вршећи кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.   

Сумња се да су они препродавали кокаин, хероин, марихуану и амфетамин, чиме  су остварили знатну противправну имовинску корист. 

Припадници су дрогу продавали у насељу Карабурма, у Београду, на сплавовима и у клубу, а опојну дрогу су достављали и на адресе купаца – уживалаца.

Ухапшени су 29. марта 2022, док су тројица осумњчених већ били у притвору у тренутку хапшења. 

Они су довођени у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Вељка Беливука и Марка Миљковића који су у притвору и против њихове организоване криминалне групе се води судски поступак због најтежих кривичних дела, међу којима је и седам убистава.  

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара