Тужилаштво о тровању у "Магни": Предузете мере у циљу откривање узрока

Поводом тровања радника у фабрици "Магна" у Алексинцу, Основно јавно тужилаштво у том месту саопштило је да су одмах предузете радње и мере у циљу откривања узрока тровања.

Тужилаштво саопштава да су због случаја тровања у Алкесинцу, укључене полиција, инспекције-санитарна, ветеринарска и инспекција рада, Управа за ванредне ситуације, те да су узете изјаве од релевантних актера догађаја, као и да је наложена токсиколошка анализа крви.

"Мерење и испитивање ваздуха у хали обавио је после првог инцидента Институт за квалитет радне и животне средине '1. мај' из Ниша и није утврдио присуство отровних испарења, а после другог инцидента Институт за јавно здравље Нови Сад-Завод за здравствену заштиту радника", подсећа алексиначко тужилаштво.

Истичу да се резултати тих анализа очекују у наредном периоду, с тим "да су данас поново извршили додатна узорковања на лицу места, имајући у виду резултате анализа узорака узетих 20. јануара, после другог инцидента".

О новим сазнањима Тужилаштво ће, наводе, благовремено обавестити јавност, водећи рачуна да се не угрози истражни поступак.

недеља, 21. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво