Припадници "врачарског клана" негирали кривицу

У Специјалном суду у Београду данас су на припремном рочишту припадници групе "врачарци" негирали да су извршили три тешка убиства и пет покушаја тешких убистава. Свих 38 оптужених је негирало извршење кривичних дела која су им стављена на терет.

Припремно рочиште, које је затворено за јавност, почело је јуче и трајало је четири сата. Данас је настављено читање оптужнице, након чега су се оптужени изјаснили о кривици.

Судија је одредио паузу након које ће браниоци предложити доказе, а по завршетку припремног рочишта судија ће заказати главни претрес (суђење), на којем ће бити дозвољено присуство јавности.

Као организатор ове групе оптужени су Никола Вушовић и Урош Пиперски, а свим оптуженима се на терет ставља кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.

Оптужницом је обухваћено укупно 38 особа, од којих је 11 у бекству.

Група се терети за убиства Александра Халабрина 20. марта, Драгана Ристића 10. септембра и Александра Шарца 17. октобра 2020. године.

Покушаји убистава извршени су 7. октобра на сада покојног Лазара Вукићевића, 29. децембра 2019. године на Самира Дивљановића, 11. маја 2020. на Милоша Ниловића, 27. новембра 2020. године на Андрију Зарића као и на Арсенија Стефановића 1. фебраура 2021. године.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво