Апелациони суд потврдио оптужницу против Звицера и Вушовића

Апелациони суд у Београду потврдио је решење о потврђивању оптужнице против Радоја Звицера и Николе Вушовића званог Џони са Врачара, као и 10 припадника њихове групе, због сумње да су покушали да отрују мушкараца који се налази у затвору у Црној Гори.

Другостепени суд сматра да је Виши суд правилно закључио да оптужница Јавног тужилаштва за организовани криминал није мањкава, да садржи све прописане елементе, да нема формалне недостатке, наводи се на сајту тог суда. 

По оцени овог суда из описа инкриминисаних радњи које се окривљенима стављају на терет произлазе сва законска обележја наведених кривичних дела, а прикупљени докази указују на довољан степен оправдане сумње да су окривљени извршили кривична дела која су им стављена на терет.   

Виши суд би требало ускоро да закаже почетак суђења. Оптужницом су поред Звицера и Вушовића обухваћени, Н. Т., Д. Ђ., А. М., Н. М., О. Д., Д. Т., Б. Ш., А. Ч., Б. Д. и Д. Р.

Они се сумњиче да су од почетка 2019. године до 11. новембра прошле године на територији Србије и Црне Горе, Звицер и Вушовић организовали организовану криминалну групу чији су припадници постали остали осумњичени, а која је за циљ имала вршење кривичних дела тешко убиство, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, неовлашћене производње, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, принуда и изазивање опште опасности, а ради стицања финансијске и друге користи.

На основу доказа које је прикупила Служба за борбу организованог криминала Управе криминалистичке полиције МУП Републике Србије и података добијених из апликације "Скај" путем међународне правне помоћи у сарадњи са ЕВРОПОЛ-ом, они се сумњиче да су покушали цијанидом отрују лице које се налазило у притвору у Црној Гори и било спремно на сарадњу са истражним органима ове државе.

Сумњиче се да су рођену сестру жртве, претњама, паљењем локала и аутомобила у њеном власништву, принудили да са њима сарађује и убеди брата да одустане од сарадње. Они су је након тога, без њеног знања, искористили да рођеном брату однесе отровану храну у притвор да би га тако убили.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво