Апелациони суд у Нишу разматра жалбу Џонића, он тврди да није убица

Апелациони суд у Нишу разматра жалбу Горана Џонића (59) из Моравца, који је неправоснажном пресудом Вишег суда у Нишу осуђен на казну доживотног затвора због тешког убиства, јер је из користољубља убио и запалио троје чланова породице Ђокић. Џонић је у судници тврдио да није убица, те да га је полиција изманипулисала и да је на тај начин његовом угледу нанета велика штета,

Џонић је додао и да се не слаже са доказним поступцима који су извођени током суђења.

Kако је за Танјуг рекла Џонићев бранилац Биљана Пешић, на седници је она укратко изнела садржај жалбе коју је уложила на првостепену пресуду, а којом је затражила да Апелациони суд укине првостепену пресуду и наложи Вишем суду у Нишу да понови суђење.

Са друге стране, тужилаштво је предложило Апелационом суду да одбије жалбу одбране и потврди првостепену пресуду.

“Џонић је рекао да је трпео тортуру полиције, како му је све намештено и како није крив. Сад се чека коначна одлука Апелационог суда” , навела је Пешић и додала да с обзиром да је компликован предмет не очекује да ће одлука бити донета у кратком року.

Горан Џонић је одлуком Вишег суда осуђен на доживотну казну затвора, јер је 27. септембра 2021. године убио брата од тетке Горана Ђокића (57), његову супругу Гордану (56) и ћерку Лидију Ђокић (26) из Алексинца.

Ђокићи су били су власници мењачнице у Алексинцу, нестали су крајем септембра 2021. године, а њихова тела полиција је пронашла 2. октобра у селу Моравац.

Џонићев адвокат Биљана Пешић затражила је поновно суђење и да буде пуштен из притвора да се брани са слободе.

После читања пресуде и одбране, саопштено је да ће Апелациони суд одлуку донети у делу који је затворен за јавност и у року који је прописан Законом.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво