Oптужени да су производили канабис у Прокупљу и стављали дрогу у промет

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужицу против М. Ј. и Д. Б. из Београда, Н. Р. из Ниша и Д. С. из Прокупља због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога у саизвршилаштву.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва.

Тужилаштво је предложило Вишем суду у Београду да М. Ј., Н. Р. и Д. С. продужи притвор да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду.

У оптужници се наводи да постоји оправдана сумња да су М. Ј., Н. Р. и Д. С. од краја августа 2022. до 10. јула 2023. у Прокупљу, место Злата, неовлашћено производили опојну дрогу канабис, укупне масе око шест килограма.

М. Ј. је, како се сумња, крајем августа 2022. године са Н. Р. и Д. С. договорио да се породична кућа једног од осумњичених у месту Злата адаптира за производњу опојне дроге, што је и учињено, а обезбеђена је опрема и материјал намењен за производњу опојне дроге.

Н. Р. и Д. С. су инсталирали опрему – електропумпе, вентилаторе, УВ лампе, сијалице веће снаге, филтере за пречишћавање ваздуха – и учестовали у производњи опојне дроге, тако што су заливали и прехрањивали биљке канабиса, контролисали осветљење, температуру и влажност ваздуха.

Такође су куповали материјал и супстанце намењене за производњу опојне дроге.

М. Ј. је, како се сумња, учестало комуницирао са осумњиченима старајући се о логистици односно набавци неопходне опреме за производњу опојне дроге, те вршећи надзор и контролу процеса набавке, монтаже и производње.

"Полицијски службеници МУП Службе за борбу против дрога извршили су 10. јула претрес наведене куће, у којој су затекли Д. С. и пронашли 145 саксија са стабљикама опојне дроге канабис, укупне нето масе око шест килограма, те 145 комада семенки канабиса, као и хемикалије и друге течности неопходне за раст биљака, а што је све привремено одузето од осумњиченог", наглашено је у саопштењу.

М. Ј. и Д. Б. су оптужени јер постоји оправдана сумња да су 8. марта 2022. године у Сурчину, месту Прогар, у дворишту ЈП "Пошта Србије" неовлашћено продали преко 250 грама хероина купцу.

Поступак је раздвојен јер је М. Ј. договорио продају наведене количине опојне дроге, коју је осумњичени Д. Б. по његовој инструкцији однео до дворишта ЈП "Пошта Србије" и предао је купцу.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара