Читај ми!

Почетак суђења родитељима дечака који је починио масовно убиство у "Рибникару" заказано за 29. јануар

Виши суд у Београду заказао је за 29. јануар почетак суђења родитељима дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара те школе.

На почетку суђења тужилаштво и одбрана би требало да изнесу своја уводна излагања, доказне предлоге након чега ће оптужени да се изјасне о кривици.

Суђење је осим за 29. јануар, заказано и за 30. јануар, речено је Танјугу у том суду.

Апелациони суд у Београду потврдио је 27. децембра оптужницу против оца и мајке дечака који је 3. маја починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар". 

Родитељи две убијене девојчице и чувара у ОШ "Владислав Рибникар" сведочили су у Вишем суду у Београду у оквиру судског процеса у парничном поступку против породице Кецмановић, односно мајке, оца и дечака који је у поменутој школи убио девет вршњака и чувара и ранио још шест особа.

Јуче су сведочили родитељи две убијене девојчице и једног дечака. 

Поред оца В.К. и мајке М. К., оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дечак, како се сумња, учио да пуца, Р. И. и инструктор у том клубу Н. М.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду је предложено да суд В. К. осуди на казну затвора од 12 година, мајку М. К. на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Р. И. и инструктора у том клубу Н. М. предложена казна затвора од по три године.

Отац дечака је оптужницом се терети за кривично дело тешка дела против опште сигурности, односно јер је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, водио га у стрељану то очигледно није примерено дечаковом узрасту, као и јер оружје није чувао безведно, како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја. 

недеља, 14. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво