Читај ми!

Тинејџери осумњичени за дојаве о бомбама, мајка једног ухапшена, против друге кривична пријава

Полиција је идентификовала и пронашла двојицу тринаестогодишњака за које се сумња да су путем електронске поште учествовали у слању порука претеће садржине образовним и другим институцијама у Србији о наводно постављеним експлозивним направама, саопштено је из МУП-а. Пошто нису кривично одговорни, мајка једног дечака је ухапшена, док ће против мајке другог детета бити поднета кривична пријава.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе за технику, Службе за борбу против високотехнолошког криминала, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против тероризма и Полицијске управе за град Београд, у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, у наставку акције, на основу података добијених од Евроџаста и међународном оперативном полицијском сарадњом, идентификовали су и пронашли двојицу тринаестогодишњака за које се сумња да су у дужем временском периоду, путем електронске поште, користећи сервисе анонимности, учествовали у слању порука претеће садржине образовним и другим институцијама на територији Србије о наводно постављеним експлозивним направама, чиме су угрозили безбедност већег броја деце и грађана у Републици Србији, саопштено је из МУП-а.

Како наводе из МУП-а, с обзиром на то да су извршиоци деца и да нису кривично одговорна, полиција је због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица ухапсила А. Б. С. (1981), мајку једног од  дечака, којој је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена Трећем основном јавном тужилаштву, док ће против тридесетосмогодишње мајке другог дечака бити поднета кривична пријава у редовном поступку Другом основном јавном тужилаштву.

Додаје се да један од дечака похађа Основну школу "20. октобар" на Новом Београду, која је у претходном периоду добила највећи број претећих мејлова, а само он је, како се сумња, послао више од 80 мејлова својој и другим школама.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним јавним тужилаштвом за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, настављају даљи рад у циљу процесуирања и других лица повезаних са наведеним претњама.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара