Читај ми!

Ухапшене три особе због преваре грађана, организовали наградну игру преко лажне странице НБС

Полиција је ухапсила три особе због сумње да су преварили више грађана тако што су на Фејсбуку организовали наградну игру преко лажне странице Народне банке Србије. Они су на тај начин прибавили корист у износу већем од 20.000.000 динара за колико су и оштетили грађане.

Ухапшени су: С. Л. (1994), Н. В. (1991) и Б. М. (2001) из Београда због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга, превара и фалсификовање и злоупотреба платних картица, саопштио је МУП.

Сумња се да су преварили више грађана тако што су на Фејсбуку организовали наградну игру преко лажне странице Народне банке Србије, користећи њен лого и од учесника тражили податке са платних картица како би учествовањем добили прилику да удвоструче новац који имају на платном рачуну.

Оштећени грађани су им достављали податке о платној картици и стању на рачуну, а они су, како се сумња, новац са тих рачуна пребацивали на налоге за онлајн клађење, а потом га и подизали.

Сумња се да су на тај начин прибавили противправну имовинску корист у износу већем од 20.000.000 динара за колико су и оштетили грађане.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном тужилаштву, закључује се у саопштењу.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије