Читај ми!

Суђење у случају заточене девојчице на Звездари – полицајка испричала детаље проналaска детета у кади

У Првом основном суду у Београду испитивањем сведока настављено је суђење оптуженом мушкарцу за занемаривање и злостављање осмогодишње ћерке.

На суђењу је сведочила полицијска службеница, која је прва ушла у стан у којем је девојчица била затворена и детаљно описала у ком стању је дете затечено.  

Полицијска службеница је претходно описала да је оштећена, бивша партнерка оптуженог, дошла у ПС Палилула и пријавила га за насиље, са видљивим повредама на лицу, те да јој је рекла да сумња да је његова ћерка закључана у стану, као и да није јела пет дана. 

Полицајка се, затим, са колегама упутила ка адреси, а потом су успели да отворе врата од стана.  

Испричала је да је по уласку у стан осетила јак и непријатан мирис, додајући да је унутра било веома хладно, прљаво, неуредно и мрачно.

Када су отворили врата од купатила, у кади је била веома мршава девојчица која је из лежећег полажаја устала у седећи.

"Око девојчице је било смећа, измета, остатака хране", рекла је полицајка и додала да се девојчица тресла као и сви присутни, истичући да су јој давали воду, кап по кап, док није дошла хитна помоћ.

Девојчица је, даље је навела, била преплашена, али није вриштала, нити плакала, већ је само ћутала.

Следеће суђење заказано је за 15. јануар када би требало да буде испитана мајка девојчице.

Шта се наводи у оптужници

Бранилац Немања Лукић је суду на претходном суђењу доставио документ Центра за социјални рад Звездара у ком се, како је рекао, наводи да је оптужени признао своју грешку и одрекао се родитељског права.

Оптужени је доведен из притвора у ком се налази од 28. марта.

Оптужницом му се на терет стављају кривична дела насиље у породици и злостављање и мучење, као и да је током 2022.  до 24. марта ове године, безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене.

Тиме је учинио кривично дело насиље у породици са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио јој, вређао је и држао затвореном.

Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака.

Након што је 24. марта извршен претрес стана на Звездара, у коме је пронађена малолетна оштећена, тужилаштво је наложило полицијским службеницима да распишу потрагу за осумњиченим који се дао у бекство.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво