Читај ми!

Опљачкане две куће у Милошеву у општини Обилић

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да су у селу Милошево у општини Обилић у претходна два дана опљачкане две куће и да је према првим проценмама из њих украдена пољопривредна механизација, а куће испреметане тако да ће се додатне размере штете тек утврдити.

Како се наводи у саопштењу, то село је етнички готово очишћено од Срба, а свега неколико српских породица које су остале да живе у том месту сада додатно страхују за своју имовину, али и за своју безбедност, посебно имајући у виду да су се њихови домови већ налазили на мети албанских екстремиста.

"Будући да је овим породицама пољопривреда главни извор егзистенције, јасна је намера албанских изгредника који су извели овај срамни чин да преостале Србе оставе без услова за голи живот и заувек их протерају са кућног прага", наводи се у саопштењу Канцеларије.

Додаје се да Канцеларија готово свакодневно упозорава представнике међународних институција о конкретним случајевима угрожавања основних људских права Срба на КиМ који се данас, у 21. веку одвијају пред очима свих међународних мисија које делују на простору КиМ, али адекватне реакције нема.

Истиче се да се вербално насиље према српском народу, које користе политичари из Приштине, ланчано преноси на свакодневни живот људи који живе на простору КиМ и генерише инциденте на терену.

Српска листа је саопштила да пљачкање две српске куће у селу Милошево у општини Обилић нису обична крађа, већ етнички мотивисани напади, који су "део ширег плана за прогон српског народа" са Косова и Метохије.

Током претходна два дана куће Срба у селу Милошево нашле су се на удару ”криминалних структура које систематски економски девастирају и физички застрашују Србе широм Косова и Метохије”, саопштила је Српска листа.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се