Читај ми!

Директорат цивилног ваздухопловства забранио рад пет малих аеродрома у Србији

Директорат цивилног ваздухопловства донео је решење о потпуној суспензији дозвола за коришћење аеродрома и изрекао мере потпуне забране коришћења пет аеродрома - Трстеник, Ченеј, Бреге, Велики Радинци и Лисичји Јарак за обављање ваздушног саобраћаја.

Како наводе из Директората цивилног ваздухопловства, током поступка ванредних инспекцијских надзора, Директорат је утврдио неусклађености у поступању оператера аеродрома Трстеник, Ченеј, Бреге, Велики Радинци и Лисичји Јарак, са примењивим одредбама Правилника о условима и поступку за издавање дозволе за коришћење аеродрома.

Ваздухопловни инспектори Директората су надзираним субјектима наложили мере и оставили примерен рок за отклањање незаконитости и испуњавање прописаних обавеза.

Након истека наведеног рока, инспектори Директората су донели решење којим су изрекли мере и оставили додатни рок за отклањање незаконитости и испуњавање прописаних обавеза.

Како надзирани субјекти нису поступили у складу са овим решењима и отклонили уочене неусклађености у предвиђеном року, Директорат је донео одговарајућа решења о потпуној суспензији дозвола за коришћење аеродрома.

Директорат поручује да ће наставити интензивну комуникацију са оператерима наведених аеродрома ради прибављања доказа о усаглашености са примењивим прописима у циљу што скоријег укидања наведених суспензија.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се