Читај ми!

Суђење Беливуковој групи, оптужени испитивали друга убијеног Михајловића

У Специјалном суду у Београду је на суђењу групи Вељка Беливука и Марка Миљковића оптужени су испитивали сведока који је био друг Горана Михајловића, кога су припадници те групе, како се наводи у оптужници, отели и убили у кући у Ритопеку. 

У наставку суђења припадницима те групе који се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконто држање и ношење оружја, отмице и силовање, сведок Ф. Г. је рекао да је Михајловића знао од 2018. године, те је додао да су сарађивали и приватно се дружили. 

Одговарајући на питања судије Ф.Г. је рекао да је последњи пут видео Михајловића, крајем марта 2019. године, али је за његов нестанак сазнао тек у априлу када му је полиција претресла стан мислећи да се Михајловић ту крије.

Навео је и да му Михајловић никада није рекао да му неко прети или нешто слично.

Мало пре тога, са Михајловићевог телефона му је стигла порука да криптовани телефон са апликацијом "Скy" однесе Александру Нуждићу на паркинг "Ласта", што је он и учинио.

Тај телефон му је, како тврди, вратио у једном кафићу Михајловићев познаник. Ф. Г. је рекао да му је телефон био сумњив и да је мислио да су нешто "мутили" са полицијом, због чега га је продао.

На питање зашто је био сумњив, сведок је рекао да је тај телефон имао маску коју нико није скидао и био је прљав испод, те би се видело ако је неко "дирао" нешто око телефона или картице.

Негирао је наводе Михајловићеве мајке да јој је приликом сусрета рекао да су припадници групе Беливука и Миљковића "ометали" њеног сина, тврдећи да то није његов израз.  

Навео је и да му је Михајловић послао поруку да оде по аутомобил његов са паркинга Новом Београду, а да ће му неко донети кључеве, али како тврди, када је дошао на паркинг и видео кола паук га је носио са паркинга. Тај ауто је требало да буде накнада за Михајловићев дуг, рекао је Ф.Г.

Одговарајући на питања Беливука, Ф.Г. је рекао да је Михајловић био дужан можда и неколико стотина хиљада евра људима, због чега су, када је нестао мислили да је побегао.

Миљковић је следећи постављао питања том сведоку.

Одбачен предлог за изузеће председнице судског већа

Адвокат Ђорђе Томић, бранилац другооптуженог Миљковића, захтевао је  изузеће поступајуће председнице судског већа и друго двоје судија.

Томић је као разлог навео то да судија није усвојила предлог одбране да одложи суђење након што су је браниоци по службеној дужности замолили јер нису стигли да се упознају са списима предмета. Казао је и да захтева да одлуку о изузећу донесе председник Вишег суда у Београду.

Судија је тај предлог одбацила као неоснован, наводећи да се ради ради о очигледном одуговлачењу поступка.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије