Читај ми!

Тужилаштво: Упркос притисцима одбране, инсистираћемо на максималној казни у случају "Рибникар"

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је да ће упркос притисцима одбране, наставити да инсистира на максималној казни предвиђеној законом за родитеље малолетног К. К., који је у мају починио незапамћено масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар".

"Поводом случаја против Миљане К. и Владимира К., Више јавно тужилаштво је све што је имало да саопшти навело у подигнутој оптужници против ових лица", саопштио је Ненад Стефановић, главни јавни тужилац у Београду. Он је навео да Више јавно тужилаштво сада чека даљу одлуку суда.

"Право на одбрану је неприкосновено и данашња изјава адвоката Боровића није ништа друго, него део стратегије за одбрану оптуженог. Овим путем обавештавамо јавност да се нећемо бавити коментарисањем оваквих, као ни сличних изјава, већ ћемо наставити да се бавимо искључиво својим послом", саопштило је Више јавно тужилаштво.

Адвокат Боривоје Боровић бранилац Владимира К. оца дечака рекао је да ће инсистирати да суђење буде јавно.

Боровић је на конференцији за новинаре нагласио да ће он на почетку суђења захтевати да овај поступак буде јаван, транспарентан и да се сазна истина која је иза те трагедије.

Он је додао да ће инсистирати да се искази малолетних оштећених само прочитају, а не да се позивају да сведоче у судници.

Бранилац Ирина Боровић ће током поступка инсистирати да се утврди да ли је ДНК мајке Миљане К. нађен на чаури метка, како се наводи у оптужници.

Подсетила је и да је она једном приликом рекла да није отац учио К. К. да пуца и први га довео у контакт са оружјем, и истакла да је то чинио инструктор и власник стрељане.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара