Петронијевић: У претресу Радоичићевог стана није пронађено ништа значајно за оптужбе

Адвокат Горан Петронијевић рекао је новинарима испред Палате правде да је у Вишем тужилаштву завршено саслушање Милана Радоичића након што је полиција претресла његов стан.

Петронијевић је навео да предложено одређивање притвора, о чему ће одлучивати судија за претходни поступак.

Како је објаснио, сада је на реду да судија за претходни поступак проучи списе и потом га позове као Радоичићевог адвоката.

Радоичић би требало да дâ изјаву пред судијом који ће потом одлучити о предлогу за одређивање притвора.

Према његовим речима, Радоичићев стан је претресен у раним јутарњима сатима и није пронађено ништа од значаја за оптужбе за које се његов брањеник терети. Он је додао да је привремено одузето оружје за које Радоичић има дозволу.

Адвокат Петронијевић сматра да не постоји основ за вођење поступка против Радоичића и да се "све своди на новинске чланке и снимке".

Каже да мисли да се "цео процес води због притисака и да нема везе са правно-кривичном природом", и да апсолутно стоји иза тога.

Навео је да се Радоичић терети за експлозију у којој је случајно погинуо косовски полицајац. Подсетио је да је и приштинска страна потврдила да је страдао у експлозији.

Тврди да је експлозив стављен на барикаду како би се спречило да је тешка механизација, багер, уклони.

Према његовим речима, полицајци су се пели на камион који је служио као барикада и у једном тренутку је дошло до експлозије.

Милан Радоичић је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао оптужбе да је са више непознатих лица извршио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дела против опште сигурности, саопштило је раније Тужилаштво.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу