Читај ми!

Настављено суђење Беливуковoj групи, један пуштен у кућни притвор

У Специјалном суду у Београду данас је, изношењем примедби одбране, настављено суђење групи осумњичених за препродају дроге на територији Београда, која се доводи у везу са Вељком Беливуком.

На данашњем суђењу браниоци су суду у писаној форми предали примедбе на полицијске извештаје који се односе на полицијско праћење оптужених.

Бранилац оптуженог М. Т. је предложио суду да његовом брањенику притвор замени блажом мером, што је суд усвојио, и Трајковићу притвор заменио мером забране напуштања стана уз електронски надзор.

На следећем суђењу које је заказано за 19. октобар требало би да се прикажу транскрипти комуникације међу оптуженима.

Сви оптужени су на почетку суђења негирали да су припадници организоване криминалне групе, неки су признали да су дрогу продавали као појединци, неки су се бранили ћутањем, док су неки од њих негирали кривична дела која им се стављају на терет.

Оптужница је подигнута против 18 особа. Окривљенима је на терет стављено кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела,  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога

Сумња се да је ова група, односно организатор, припадници, више малолетника и више Н. Н. особа деловало од почетка јула 2021. до 29. марта прошле године на територији Београда, "у циљу вршења кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога".

Сумња се да су они препродавали кокаин, хероин, марихуану и амфетамин, чиме су остварили знатну противправну имовинску корист.

Тужилаштво је тада предложило продужење притвора за 15 окривљених, док се један окривљени налази у притвору, након што је против њега раније поднета оптужница, а двојици окривљених је укинут притвор.

Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29. марта прошле године, док су тројица осумњичених већ били у притвору у тренутку хапшења.

Они се доводе у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Беливука и Марка Миљковића који су у притвору и против њихове организоване криминалне групе се води судски поступак због најтежих кривичних дела, међу којима је и седам убистава.

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу