Читај ми!

Ухапшен мушкарац из Шида, осумњичен да се бавио зеленашењем и прањем новца

Полиција је ухапсила мушкарца из Шида којег сумњичи за зеленашење. Сумња се и да је он купио неколико непокретности на територији Шида како би опрао новац, саопштио је МУП.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду ухапсили су М. И. (1956) из Шида, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела зеленаштво и прање новца.

Сумња се да је М. И. у периоду од 2017. до 2023. године, без законског овлашћења и без дозволе за рад Народне банке Србије, давао грађанима новац на зајам и на име камате прибавио за себе несразмерну имовинску корист у износу од око 7.660.000 динара, наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Потом је, како се сумња, у намери да прикрије незаконито порекло имовине, за износ од око 5.972.000 динара купио више непокретности на територији општине Шид и једно путничко моторно возило, чиме је извршио кривично дело прање новца.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, закључује се у саопштењу.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу