Читај ми!

Српским младићима које је претукла полиција у Грачаници одређено задржавање до 48 сати

Двојици српских младића које су претукли припадници тзв. косовске полиције одређено је задржавање од 48 сати због наводног напада на полицајце.

Младићи су пребијени у самом центру Грачанице, наочиглед случаних пролазника, само зато што су затражили да се полицијска казна за саобраћајни прекршај напише на српском језику.

На то је један од полицајаца узвратио: "Знаш ли ти где живиш?" и почео да их удара, након чега су му се у пребијању придружила још двојица колега.

Двојица повређених младића су у болници и даље им се указује помоћ и надгледа њихово здравствено стање, потврђено је РТС-у у болници у Грачаници.

Адвокатица Јована Филиповић каже за РТС да је превенствено најважније да се пребијени младићи опораве и да тек треба утврдити шта се заиста десило и о ком кривичном делу је реч.

Тек после тога можемо рећи нешто о даљим корацима, додаје Филиповићева.

Како је нагласила, једино што је трентно јасно су застрашујући снимци пребијања младића који се ни са чим нису супротставили полицајцима.

Сматра да овим случајем треба да се позабаве Полицијски инспекторат, суд и тужилаштво.

Очекује да ће овај случај бити модел за поступање у сличним ситуацијама где се види да се осумњичени нису опирали поновивши да тек треба утврдити све чињенице.

Адвокат Миле Марковић наглашава да га тужитељка га није обавестила о мери задржавања који, према закону, након ове мере сутра морају изаћи пред истражног судију.

"Мислим да је ово мера застрашивања, за коју нема разлога. Задржавање у притвору се одређује за тежа кривична дела, а не за невезивање појаса. Ово је за мене несхватљиво", рекао је Марковић за Танјуг.

Марковић је додао да је тужитељка из Приштине, након узимања изјаве А. М., рекла да он може отићи на лекарски преглед, јер има проблема са крвним притиском, те да ће после тога бити пуштен кући.

Међутим, породица младића је адвоката јутрос обавестила да је након прегледа он ипак задржан у притвору.

У извештају полиције тврди се да су двојица осумњичених мушкараца ухапшена су јер су ометали и физички напали двојицу полицајца док су обављали службене дужности, при чему су двојица полицајаца задобила телесне повреде и указана им је лекарска помоћ.

На лице места изашле су надлежне полицијске јединице и тужилац, који је осумњиченима одредио задржавање до 48 сати, а под надзором надлежне полицијске јединице им је указана лекарска помоћ, додаје се у извештају.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић навео је да се Срби и даље хапсе, да од 3. јуна имате 22 ескалаторна потеза Приштине само на северу.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара