Читај ми!

Косовска полиција претукла двојицу српских младића у Грачаници - један приведен па пуштен, други у болници

Двојицу српских младића Андрију и Михајла Мицића, синоћ су на очиглед мештана, у центру Грачанице на Косову и Метохији, претукли припадници косовске полиције. Један од младића пребачен је у болницу у Грачаници, где му се указује лекарска помоћ, док је други приведен у полицијску станицу па после поноћи пуштен. Испред Полицијске станице неколико десетина грађана протестовало је због полицијске бруталности према мештанима.

Косовски полицајци су зауставили аутомобил у којем су се налазила браћа Андрија и Михајло Мицић, а затим им исписали казну на албанском због појаса.

Један од браће је упитао због чега им казну пишу на албанском, а не на српском, након чега је уследила брутална реакција полицајаца албанске националности.

Један од претучених младића пребачен је у болницу у Грачаници, где му се указује лекарска помоћ.

Очевици кажу да два рођена брата Мицића, нису ничим испровоцирали полицијску реакцију.

Синоћ су се у знак протеста испред станице полиције у Грачаници окупило неколико десетина Срба, међу њима је био и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић која је рекла да су приведена два српска младића стара 19 и 24 године.

Указује да је приликом привођења над младићима примењена прекомерна сила, да је један од њих  повређен, те да је затражио лекарску помоћ. Према наводима дежурних лекара, задобио је телесне повреде.

"Нисмо добили извештај полиције, локална полиција није дала никакво саопштење, чека се одговор регионалне истражне полиције која је преузела случај", наводи Шубарићева.

У међувремену, младић приведен у полицијску станицу у Грачаници пуштен је одлуком тужиоца и одведен у болницу на преглед.

Након пуштања приведеног младића, разишли су се и окупљени житељи Грачанице.

понедељак, 11. децембар 2023.
3° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу