Читај ми!

Проширена истрага против оца осумњиченог за масакр у Младеновцу

Више јавно тужилаштво у Смедереву проширило је истрагу против Р. Б., оца У. Б.  који је, како се сумња, 4. маја у селима Мало Орашје и Дубона убио девет и ранио 13 особа. 

Против Р. Б. проширена је истрага због сумње да је починио кривично дело против опште сигурности, потврђено је Танјугу у тужилаштву. Саслушан је на околности кривичног дела за које се сумњичи. 

Наредбом о проширењу истраге му је стављено на терет да је набавио већу количину ватреног оружја и експлозивних средстава коју је потом држао необезбеђену на тавану у кући у којој је живео његов син.

Тиме му је, како се сумња, омогућено да дође у посед тог оружја, између осталог аутоматске пушке и пиштоља које је потом У. Б. користио приликом извршења кривичног дела тешко убиство када је убио девет особа и покушао да убије још 13 људи.

Тужилаштво Р. Б. сумњичи за кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а ухапшен је у циљу утврђивања чињеница које се односе на порекло оружја којим је његов син починио злочин.     

Приликом претреса објеката које користи Р. Б. нађено је неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.    

У. Б. је 4. маја у вечернњим сатима хицима из аутоматског оружја убио осам особа, и покушао да убије још 13 људи, од којих је један младић накнадно преминуо.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво