Читај ми!

Суђење групи Беливук-Миљковић, мајка убијеног сведочи о нестанку сина

Исказима оштећених сведока у Специјалном суду у Београду настављено је суђење организованој криминалној групу Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање. 

Мајка убијеног Г.  М. тврди да се након нестанка њеног сина нашла са Ф. Г., који јој је испричао да је њеног сина "ометлали" припадници Беливуковог клана.

Изјавила је да је њен син нестао 1. априла 2019. године, када је отишао да се види  са Н. Ш. и Ф. Г.

Навела је да су након седам дана пријавили његов нестанак и додала да са сином није била у добрим односима, јер није одобравала његов начин живота.

Сматра да би и Ф. Г. и Н. Ш. требало да седе на оптуженичкој клупи, док је рекла да јој је Ф. Г. када су се нашли рекао да је мотив нестанка њеног сина то што су му у телефону нашли снимке Беливука и Миљковића како их прати.

Голубовић јој је испричао да је телефон Г. М. са апликацијом Скај (Sky) дао А. Н., који је касније тај телефон дао Д. К., против којег се води поступак пред Вишим судом у Београду. 

Рекла је да се Д. К. распитивао за кључ од аутомобила и био је изричит да се Г. М. неће вратити и да ће "његово тело испливати за пет, шест месеци".

Мајка убијеног препознала сина на сликама из Ритопека

Након њеног сведочења, питања је почео да јој поставља Беливук и о убиству Даворина Балтића, на шта оштећена није имала одговор. 

Мајка убијеног је навела да је видела слике сина на којима је везан и има повез преко очију, а на којима му је боја коже тамнија и да је надут, што, како је казала, указује да је отрован. 

Рекла је да је видела и слику без повеза на очима и да је препознала свог сина. Тврдила је да је он као мали имао операцију увета због чега су му ушне шкољке специфично слепљене.

Испричала је да има сазнања да је тог дана када је нестао, понео комад марихуане и требало да се нађе са Н. Ш. 

Сведок верује да је њеног сина Н. Ш. одвезао у Ритопек, где је касније убијен. 

Након што су оштећену испитивали Беливук и Миљковић, рекла  је да се придружује кривичном гоњењу и истиче имовинско-правни захтев.   

На претходним рочиштима сведочили су супруга убијеног Г.  В, отац убијеног Л. В, сестра и супруга убијеног М. Љ. и супруга убијеног З. Р.   

Пре оштећених, окривљени-сарадници Никола Спасојевић, Срђан Лалић и Бојан Хрватин су суду испричали своја сазнања о кривичним делима за која се ова група терети.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво