Читај ми!

Испитивањем сведока настављено суђење групи Беливук–Миљковић

У Специјалном суду у Београду, испитивањем сведока оштећених, настављено је суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији се припадници терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Марко Миљковић је наставио да испитује оца убијеног Лазара Вукићевића, М. В. који је рекао да није знао од кога је његов син куповао телефоне са апликацијом Скај (Sky), јер је према речима сведока он на сваких десетак дана бацао те телефоне.

М. В. тврди да је 15. септембра испред своје куће уочио аутомобил у којем је на сувозачевом месту седео један од браће Будимир са качкетом, због чега је сведок, како је рекао, изашао из куће са псом да заштити сина који је у том тренутку излазио из кола и улазио у кућу.

Одговарајући на Миљковићева питања сведок је рекао да се, када је посумњао да му је сина отела ова група, распитивао по граду и да су му сви рекли да је то најопаснија група тада.

"Ово је Миљковићева група не Беливукова, овде је Беливук други човек, алфа и омега ове групе", рекао је сведок.

Испричао је и да су се Миљковић и његов син видели 8. октобра 2019. године, када је Вукићевић питао вође ове групе да ли су они поставили бомбу под његов аутомобил "порше", и да се тада Миљковић заклео да нема везе са тим.

М. В. је испричао да је његовог сина те ноћи када је нестао возио младић Филип, који је касније испричао сведоку да му је Вукићевић тада рекао "идем, ако ме не буде, продали су ме Црногорци".

Сведок тврди да је оптужени Н. Ђ. покушао њему да прода леш сина, као и да је његов син ишао у вртић са Љ. М., на шта је Миљковић рекао да то није могуће, јер је Вукићевић био 1989. а Љ. М. 1981. годиште.

М. В. тврди да је с њим из затвора контактирао Л. И., који је иначе осумњичен за убиство Александра Шарца у једном тржном центру у Београду, и да му је тада рекао да је требало он да убије његовог сина испред Палате правде 12. октобра.

Л. И. му је, како је рекао, тада понудио да му за одређену суму новца исприча детаље о сину. Додао је и да је сликао Л. И. тада и да је слику дао полицији, а да је фотографија следећег дана објављена у једним новинама, због чега је, како сумња, Л. И. одустао од договора.

Син му је, како је испричао сведок, рекао да је причао са Миљковићем када је отео Н. М. и да је Миљковић тада рекао да ће га тући и онда пустити. Н. М. су, како се сумња, такође убили припадници ове групе.

Миљковић је испитивање започео на јучерашњем суђењу. На почетку суђења Миљковић је тражио да се овом сведоку одузме статус осетљивог сведока како би могао унакрсно да га испитује, а не преко суда, што је тужилаштво одбило.

Љепојина сестра тврди да њен брат није био припадник криминалне групе

Након М. В., сведочила је и рођена сестра Милана Љепоје којег су, како се сумња, убили припадници групе Беливук–Миљковић. Она је рекла да њен брат није био припадник ниједне криминалне групе.

М. Љ. је навела да се придружује кривичном гоњењу припадника групе и да истиче имовинскоправни захтев. Указала је да зна да је надимак њеног брата био Манце, док се на криптованој мрежи Скај звао Звонце.

Одговарајући на питања Беливука да ли је Љепоја учествовао у атентату на Радоја Звицера у Украјини, М. Љ. је рекла да нема сазнања о томе.

Беливук је питао да ли је имала сазнања да је њен брат припремао његову и Миљковићеву ликвидацију, на шта је она одговорила: "Колико знам мој брат није ни знао ко сте ви".

Супруга Љепоје каже да је са телевизије сазнала за његово убиство

Супруга Милана Љепоје испричала је да је на телевизији сазнала да јој је супруг убијен.

С. Р. Љ. је навела да је 8. децембра 2020. године, када је њен супруг нестао, њихов договор био да он оде да види неки блиндиран аутомобил након чега је требало да иду на сахрану у Ниш.

Додала је да га је одвезла њена сестра на Чукаричку падину, одакле је требало да он узме такси, али се није вратио.

Испричала је и да се дешавало да се пар дана не јавља и додала да се све време надала да је њен супруг жив док није на телевизији чула да је он убијен у кући у Ритопеку.

Нестанак супруга је, како је рекла, пријавила 14. децембра, а на телевизији је после хапшења ове групе на Сретење сазнала да је он убијен.

С. Р. Љ. тврди да је са супругом имала договор да га не пита за посао, због чега га на дан нестанка није ни питала где и са ким иде да се види.

Одговарајући на Миљковићева питања, рекла је да нема сазанања да је њен супруг био припадник неке криминалне групе, као и да није имала сазнања да је учествовао у неким убиствима.

Рекла је да је њен супруг конзумирао кокаин и да је дан пре нестанка примио блокаду и додала да је када је нестао био "чист".

Навела је и да је Љепоја држао дискотеку у Нишу, дечију играоницу и да су се бавили узгојем малина.

На крају свог исказа, С. Р. Љ. је кроз сузе рекла да само жели да сазна истину шта се десило њеном супругу.

Беливук и Миљковић имали примедбе на исказе оштећених

Оптужене вође организоване криминалне групе, Вељко Беливук и Марко Миљковић, изнели су примедбе на исказе супруге Горана Величковића и оца Лазара Вукићевића.

Миљковић је навео да је Величковићева супруга више пута мењала исказ у тужилаштву и да њен исказ није логичан, као и да је сведочила потпуно супротно у односу на сведока сарадника Б. Х..

За Вукићевићевог оца Миљковић је рекао да је "коцкар, да лаже и узима паре на камату" и додао је њега упознао преко М. К. 2007. године, као и да га је, док је Миљковић био млађи, претукао М. В. јер је дуговао паре.

Миљковић тврди да је са Лазаром Вукићевићем у затвору био у коректним односима, док је за наводе Лазаревог оца да је оптужени Н. Ђ. продавао леш његовог сина рекао да је то глупост.

На тврдње М. В. да је убио свог рођака З. М., Миљковић је рекао да је то заправо његов деда и да је жив.

Следећи се за реч јавио се Беливук који је рекао да му је сведочење Вукићевићевог оца вређало интелигенцију и такође ставио примедбу на исказ супруге убијеног Величковића.

Адвокат Никола Јерковић изнео је примедбе на исказ супруге Горана Величковића, тврдећи да је њен исказ супротан исказу Б. Х., а примедбу је ставио и на исказ оца Лазара Вукићевића.

Тужилаштво је суду предало пресуду Апелационог суда у Београду од априла ове године у којој је као доказ прихваћена "Sky" комуникација, а Миљковић је затим рекао да је укинута пресуда Б. С. управо због "Sky" комуникације.

Судија је на крају рекла и да је ванбрачна супруга Горана Михајловића одустала од кривичног гоњења припадника ове групе, јер је, како је објаснила у допису суду, у седмом месецу трудноће и неће да излаже себе и своју породицу стресу.

Сестра убијеног Николе Митића не живи тренутно у Србији и неће моћи да дође ове недеље у суд, због чега је померено њено сведочење.

Суђење овој групи се наставља у четвртак за када је позвана супруга убијеног Здравка Радојевића да сведочи.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара