Читај ми!

Суд у Приштини ослободио Насера Кељмендија оптужби за трговину дрогом

Апелациони суд у Приштини усвојио је жалбу Насера Кељмендија и ослободио га оптужбе за трговину дрогом, за шта је првостепено осуђен на четири године и осам месеци затвора, пише Репортери.

Апелациони суд у Приштини саопштио је да је Насер Кељменди ослобођен оптужби јер није доказано да је починио кривично дело за које је оптужен.

Специјално тужилаштво тзв. Косова затражило је 31. јула од Апелационог суда строжу казну за Кељмендија, кога је 18. маја Основни суд у Приштини осудио на четири године и осам месеци затвора због трговине дрогом.

Кељменди је у фебруару, 2018. године осуђен на шест година затвора због трговине дрогом, али је након жалбе случај враћен на поновно суђење.

У осталим тачкама оптужнице, које су укључивале оптужбе за организовани криминал и убиство Рамиза Делалића, држављанина БиХ, у Сарајеву 2007, Кељменди је проглашен невиним.

Насер Кељменди већ годинама важи за једног од кључних играча у трговини дрогом на Балкану.

Администрација тадашњег председника САД Барака Обаме га је 2012. година ставила на "црну листу", објашњавајући да је Кељменди организатор шверца хероина и кокаина преко Балкана ка западној Европи.

Кељменди је ухапшен на КиМ у мају 2013. на основу Интерполове потернице, а суђење је почело у јануару 2015.

Тада се изјаснио да није крив ни по једној тачки оптужнице, оптужујући босанскохерцеговачко правосуђе за, како је тада рекао, монтирање поцеса.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво