Читај ми!

Две тоне кокаина заплењено на Атлантику, хапшења у Београду и Новом Саду

У једрилици у интернационалним водама на Атлантском океану заплењено је око две тоне кокаина. Ухапшено је више особа у Београду и Новом Саду. Сумња се да је ова група организовала транспорт кокаина из земаља Јужне Америке, до Западне Европе и Србије ради даље продаје.

Око две тоне кокаина заплењено је данас у једрилици "Оceania dos" дужине 22 метра, у интернационалним водама на Атлантском океану. Реч је о заједничкој акцији Тужилаштва за организовани криминал у Београду, београдске полиције, БИА, у координацији са Еурополом и полицијама више држава.

Опојна дрога кокаин била је упакована у више обележених појединачних пакета, који су се налазили у спортским торбама, саопштило је Tужилаштво за организовани криминал.

Једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин, које је организовао сада ухапшен С. К. који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница.

Поред С. К., на територији Београда и Новог Сада, ухапшени су припадници ове организоване криминалне и то: Н. С., Н. С., и Б. К. Њима је одређено полицијско задржавање, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени у тужилаштво.

Наиме, постоје основи сумње да је ова организована криминална група у периоду од марта 2022. до данас 2023. године извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да су у овом периоду организовали транспорт кокаина из земаља Јужне Америке до земаља Западне Европе и Републике Србије ради даље продаје.

Како се наводи у саопштењу, обезбеђивали су једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање дроге и ангажовали посаду, што је било задужење за чешког и украјинског држављанина.

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу