Читај ми!

Спречен покушај кријумчарења на аеродрому у Нишу, путница златнике крила у марами и појасу

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на аеродрому "Константин Велики" у Нишу спречили покушај једне путнице да прокријумчари непријављене драгоцености како у личном пртљагу, тако и испод мараме и у појасу око тела, саопштено је из Управе царина. Укупно је откривен 21 златни прстен, 10 дуката са оквиром и привеском за копчање, пар златних минђуша, две златне наруквице са уграђеним полудрагим камењем, као и један ручни часовник.

Случај је, како се наводи у саопштењу, откривен током контроле путника који су чекали лет ка Базелу у Швајцарској, када је 61-годишња путница на питање цариника изјавила да сем личних ствари нема ништа да пријави.

Међутим, детаљном контролом њеног личног пртљага откривено је да се у њему налази мноштво непријављених драгоцености од злата и један ручни часовник марке ''Rolex''.

"Због тога је уследио и лични претрес, када је утврђено да је путница део дуката и накита сакрила и на себи. Део златног накита је био увијен у папирне марамице и женске најлон чарапе, па потом причвршћен марамом стајао на глави путнице, док је други део на исти начин спакован и сакривен у појасу који јој је био обавијен око тела", наводе из Управе царина.

Укупно је откривен 21 златни прстен, 10 дуката са оквиром и привеском за копчање, пар златних минђуша, две златне наруквице са уграђеним полудрагим камењем, као и један ручни часовник марке ''Rolex'' модел ''Oyster Perpetual Datejust''.

Реч је, како се наводи, о драгоценостима чија је вредност процењена на готово два милиона динара, а њихова судбина биће позната након окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

"Иако царинска служба стално апелује на путнике да драгоцености не крију, већ да их пријаве приликом преласка границе, поједини и даље не поштују прописе и тако себе доводе у непријатну ситуацију да се нађу у прекршају чиме ризикују да им оне буду привремено или трајно одузете", поручују из Управе царина.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво