Читај ми!

Контрола таксиста на Аеродрому "Никола Тесла" – четири пријаве, два одузета возила

Полиција и Комунална милиција синоћ су ненајављено проверавали таксисте код Аеродрома "Никола Тесла". Преконтролисано је више стотина таксиста. Против четири особе је написана одговарајућа прекршајна и кривична пријава. Одузета су два возила под сумњом да је њима почињено кривично дело. Код једне особе пронађени нож и сузавац.

На аеродрому важи посебан режим рада таксиста, па је полиција од њих тражила на увид дозволу за превоз са аеродрома, као и ваучер за превоз путника.

Провера таксиста је резултат рада заједничке радне групе за сузбијање "дивљих" таксиста, коју су у априлу формирали Министарство саобраћаја и Министарство унутрашњих послова.

"Од почетка рада радне групе, такси превоз на аеродрому је уређен контролним системом, рампама, као и посебним прилазом за такси возила", истиче МУП у саопштењу.

Вршилац дужности помоћника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Иван Дивац рекао је да од формирања радне групе се спроводе константне акције на аеродрому.

"Поред тога врше се и појединачне контроле као што је ова вечерас када је организован пункт. Оно што сви знамо је да је одређена група таксиста зарађивала велике количине новца и они неће тако лако одустати и то говори податак да и три месеца након формирања радне групе постоје групе које мисле да могу да раде мимо прописа и правила", каже Дивац.

Према његовим речима, порука свима је да држава неће одустати, акције ће бити настављене и неће бити крађе путника који долете у Србију.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара